Labdarúgó NB I – A Békéscsaba nyerte a lila-fehér csapatok meccsét

Békéscsaba – A sereghajtó Békéscsaba a 89. percben szerzett góllal legyőzte a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Békéscsaba Előre-Újpest FC 1-0 (0-0)

Békéscsaba, 1000 néző, v.: Erdős

gólszerző: Paukner (89.)
sárga lap: Birtalan (25.)

Békéscsaba:

Mursits – Bényei, Fehér Zs., Vaskó, Fabio – Birtalan (Balog Zs., 93.), Spitzmüller, Takács P., Laczkó (Paukner, 76.) – Calvente, Punosevac

Újpest:

Balajcza – Diarra, Kálnoki Kis, Litauszki, Balogh B. – Bardhi (Cseke, 77.), Andric, Windecker, Hazard – Lencse (Mohl, 55.), Angelov (Kabát, 64.)

Mindkét csapat kissé álmosan kezdte a mérkőzést, egyik kapu előtt sem adódott komolyabb lehetőség. A félidő derekáig egy-egy nagy helyzet maradt kihasználatlanul, majd a szünetig hátralévő részben ugyan kiegyenlített játék folyt a pályán, mégis a Békéscsaba játszott veszélyesebben, számos nagy helyzete volt, de a szünetig nem sikerült betalálnia.

A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, de ebben a játékrészben már inkább csak meddőnek bizonyult a fölényük. A Békéscsaba támadott, az Újpest stabilan védekezett, a kapuk sokáig nem forogtak veszélyben. Amikor már úgy tűnt, hogy nem születik gól, akkor a csereként beállt Paukner révén a hazaiak betaláltak, ezzel megszerezték a számukra létfontosságú három pontot.

– MTI –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s