Friss hírek

2008.10.06. 17:15

JÉGKORONG: Magyar válogatott lehet a New York Rangers egyik hokisa

<p>A New York Rangers magyar származású játékosa, Aaron Voros a Duna TV-nek adott interjújában kijelentette: szívesen játszana a magyar válogatottban - mondta el a Független Hírügynökségnek Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) főtitkára.</p>

A 27 éves Voros - akinek a nagyapja Magyarországról származik - azonban még semmiképpen sem játszhat a jövőre esedékes A csoportos világbajnokságon, mert a szabályok értelmében minden honosított játékosnak legalább két évet kell játszania "választott hazája" bajnokságában - válaszolta a Független Hírügynökség kérdésére Kovács Zoltán.

Voros akkor sem lehet előbb magyar válogatott, ha korábban megkapja a magyar állampolgárságot, mert az érvényben lévő szabályozás ezt nem veszi figyelembe. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) így próbálja megakadályozni, hogy újra előforduljon az, ami a 80-as években történt, amikor az olaszok sok Montrealban élő, olasz származású játékost azonnal honosítottak, és ezzel a soron következő A csoportos világbajnokságon kiharcolták a bentmaradást.

Ennek ellenére előfordulhat, hogy már előbb is címeres mezben láthatja a magyar közönség Vorost, mert azt nem tiltja a szabályzat, hogy barátságos meccseken pályára lépjen. Kovács Zoltán azt is elmondta, hogy egyelőre még nem vették fel a kapcsolatot a Rangers játékosával, de hamarosan ez is megtörténik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!