Helyi közélet

2007.11.09. 17:09

Páratlan lehetőségek előtt állunk

<p>Boldva - Az Új Magyarország Fejlesztési Terv fejlesztési programjairól a hátrányos helyzetű települések tükrében címmel Boldván beszélt Bajnai Gordon, a kormány tagja. <BR /></p>

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter kiemelte: Magyarország páratlan lehetőségek előtt áll, hiszen nagyon rövid idő alatt nagyon sok pénzhez jut, így gyorsított ütemben zárkózhat fel az Európai Unió színvonalához. A rendelkezésünkre álló hét esztendőt ki kell használni, a lehívható mintegy 8000 milliárd forint hatalmas távlatokat nyit. Az biztos, hogy lesznek sikeres települések és olyanok is, amelyek nem nyernek a ,,bolton". Megkezdődött a verseny és ez így van rendjén. Bajnai Gordon hangsúlyozta: a 33 leghátrányosabb kistérségben 1 millió ember él. Számukra így hangzik a kormány mottója: ,,Nem mondunk le senkiről". Felzárkóztatásukra 150-200 milliárd forint jut.

Végigjárta a települést

A miniszter Boldván megtekintette az óvodát, az általános iskolát, majd a szociális étkeztetőben polgármesterekkel, önkormányzati tisztségviselőkkel, vállalkozókkal találkozott, majd Edelénybe utazott.
Programjain részt vett Faragó Péter, Gúr Nándor és Nyakó István, mindhárman az országgyűlés tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában