Helyi közélet

2015.02.24. 13:14

Három év börtön az erőszakoskodónak

Mád, Szerencs - Egy futóedzést végző nőn akarta kiélni - szerencsére sikertelenül - nemi vágyait.

Mád, Szerencs - Egy futóedzést végző nőn akarta kiélni - szerencsére sikertelenül - nemi vágyait.Szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt a Szerencsi Járási Ügyészség három napon belül bíróság elé állította azt a 23 éves férfit, aki egy futó nőt támadott meg Mád határában február 20-án. A vádlott a 37-es úton kerékpározott, amikor észrevette az éppen futó edzést tartó fiatal nőt. Kilométereken át követte - mint kiderült - azért, hogy megerőszakolja. Mád határában utána futott és leteperte. Megpróbálta a nő ruháját letépni, azonban a nő ellenállt, több esetben ellökte, megrúgta, megütötte támadóját. Közben az út menti árokba gurultak, ahol a férfi tovább folytatta az erőszakoskodást, de a sértett kitartó ellenállása végül megfutamodásra kényszerítette. A megtámadott nő nyolc napon belül gyógyuló horzsolásos, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A férfit pedig egy órán belül őrizetbe vették.

A Szerencsi Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt a férfit három nappal később bíróság elé állította és börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A Szerencsi Járásbíróság a vádlottat 3 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyész súlyosításért fellebbezett. A bíróság elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában