Friss hírek

2011.04.28. 06:07

FÜHÜ-ANNO 2008.04.28. Elismerte bűneit az amstetteni rém

<p>Három évvel ezelőtt, 2008. április 28-án elismerte a fogva tartást és a vérfertőzést is az osztrák férfi, akit 24 éven át tartotta fogva saját lányát a pincében, és hét gyermeket is nemzett neki. A 73 éves Josef Fritzl ugyanakkor azt állította: nem alkalmazott erőszakot, amikor szexuális kapcsolatot létesített lányával.</p>

A hatóság időközben átkutatta a férfi családi házát és annak pincéjét. A föld alatt egy 50-60 négyzetméteres, szűk, alig 1,70 méter belmagasságú, háromszobás lakást alakított ki lányának Josef Fritzl.

Az eset megdöbbentette és megrázta az osztrák közvéleményt. A vérfertőző kapcsolatból hét gyermek is született. Közülük egy azonban még csecsemőkorában meghalt.

A kapcsolatból született hat gyerek közül hármat Josef Fritzl és felesége nevelt föl. Két fiút és egy lányt az apa hivatalosan is adoptált. Az idős házaspár gondosan nevelte őket - állították a szomszédok.

A másik három gyermek viszont a pincében élt, sosem láttak napfényt, iskolába sem jártak. A legkisebb gyerek 5, a legnagyobb pedig 20 éves volt. Az esetre akkor derült fény, amikor az egyik pincében élő, 19 éves lány csontsoványan kórházba került. Az orvosok pedig az anyával akartak találkozni, hogy fölállíthassák a kórképet. A 73 éves férfi ekkor megengedte, hogy a doktorok találkozzanak a lányával.

2009 júniusa óta az osztrák fővárostól 50 kilométerre, nyugatra lévő Krems Stein nevű büntetés-végrehajtási intézetnek egyik külön szárnyában tartják fogva a férfit. Fritzlt az életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtó bírósági ítélet mentális abnormálisnak nevezte, ugyanakkor beszámíthatónak és felelősnek is bűntetteiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!