Nagyvilág

2010.08.02. 10:16

Megfogta melltartója pántját - 37 millió dollárra perli a cégvezért

<p>37 millió ausztrál dollárra perelte be hétfőn egy 25 éves nő Ausztrália legfelkapottabb áruházláncát, annak volt vezérigazgatóját és több igazgatóját szexuális zaklatásért. Az ügy miatt mondott le korábban a cég vezetője.</p>

Kristy Fraser-Kirk azt állítja, hogy a David Jones nevű áruházlánc volt vezérigazgatója, Mark McInnes molesztálta, és illetlenül beszélt vele, amikor májusban és júniusban, először egy ebédnél, aztán egy megbeszélésen a ruhája alá nyúlt, és "megfogta a melltartója pántját".

"Ilyennek nem lett volna szabad megtörténnie sem velem, sem mással."- mondta a nő az otthona előtt, miután benyújtotta a keresetet az egyik szövetségi bíróságon. Kristy Fraser-Kirk szerint a volt vezérigazgató szavakkal is megsértette, amikor célzatosan úgy ajánlotta neki egy desszert elfogyasztását, mint egy szexuális aktust. McInnes júniusban mondott le, amikor kitört a botrány.

A volt vezérigazgató a cég közleménye szerint azt mondta lemondásával kapcsolatban, hogy "úgy viselkedett, ahogy egy vezetőnek nem illik egy női beosztottal szemben". Fraser-Kirk perében a célpont Mark McInnes, de a fiatal nő az áruházlánc és annak kilenc igazgatóját is beperelte összesen 37 millió ausztrál dollár kártérítést követelve.

A követelt összeg a volt vezérigazgató éves jövedelmének öt százalékából és a cég éve profitjának szintén öt százalékából áll össze, abból az időből, amikor a vezérigazgató ott dolgozott. Kristy Fraser-Kirk azt mondta, "hogy karrierreményekkel végezte munkáját a cégnél, és reméli, hogy újra tud kezdeni." A nő azt állította, hogy a szexuális zaklatások áldozatiért dolgozó jótékony szervezetnek ajánlja fel a pénzt, amelyet - reményei szreint - megítélnek neki kártérítésként. Az összeg átszámolva kicsit több mint 7 milliárd forint.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!