NB III.

2021.01.04. 07:00

Jó felkészülés és pár igazolás

A Putnok FC az első tíz közé kapaszkodna, hogy nyugodtabb lehessen a tavasza.

Molnár István

20201125 Füzesgyarmat NB III keleti csoport Füzesgyarmat SK - Putnok FC labdarúgó mérkőzés Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Békés Megyei Hírlap

Huszonegy őszi összecsapásán 22 pontot gyűjtött az NB III. Keleti csoportjában szereplő Putnok FC csapata. Az észak-borsodiaknál a nyáron új szakvezető, Fehér Balázs vette át az irányítást azok után, hogy az addigi tréner, Nagy Csaba civil munkája miatt lakhelyet, megyét váltott.

Ismerkedett a mezőnnyel

– Fél éve vagyok ebben a szerepkörben, az hamar kiderült, hogy sokkal nehezebb ez a feladat, mint futballozni volt – kezdte az Észak-Magyarországnak adott nyilatkozatát Fehér Balázs, aki június óta a PFC vezetőedzője. – De nem panaszkodom, jól érzem magam edzőként, élvezetes, jó dolog felmérni az ellenfeleket, felkészíteni a csapatot, kitalálni a taktikát. Igazából az ősszel ismerkedtem a mezőnnyel, az ellenfelekkel, mert bár voltam itt korábban NB III.-as futballista, mivel utána alacsonyabb osztályban játszottam, kimaradt körülbelül két szezon. Amely idő alatt azért cserélődtek rendesen a klubok, a labdarúgók, úgyhogy szükség volt a mögöttünk hagyott pár hónapra ahhoz, hogy mindennel és mindenkivel képbe kerüljek. Úgy gondolom, a harmadosztályú közeg el-, befogadott, sok kollégának nem voltam ismeretlen, korrekt volt a viszonyom más edzőkkel, megadtuk egymásnak a tiszteletet úgy a mérkőzés közben, mint annak végén.

A szakember számára bizonyára emlékezetes momentum marad, hogy október 4-én Jászberényben a 79. percben kiállították, és a szövetség 4 meccsre tiltotta el.

– Beszéltem a bíróhoz, kifejeztem nemtetszésem, de annyira csúnya dolgokat nem mondtam – tette hozzá a történethez Fehér Balázs. – A jegyzőkönyvben az is szerepelt, hogy vonakodva hagytam el a pályát. Valóban, megálltam egy helyen, miután eljöttem a kispadtól, de már azt hittem, jó helyen vagyok... Túlzónak éreztem a négy találkozóra szóló eltiltást, de tanulópénznek jó volt... Azon pár találkozó alatt az akkor éppen sérült Zimányi Ádám adta az utasításokat a kispadról, ezek egy részét az adott összecsapás előtt megbeszéltük, illetve a lelátóról próbáltam vele kommunikálni, amennyire lehetett.

Kevés szerzett gól

Az 1986-os születésű tréner megosztotta azt is az Észak-Magyarországgal, hogy miként értékeli a bajnokság első részét.

– Szerintem maradt bennünk reálisan 5-6 pont, amennyiben az meg lenne, akkor nagyjából abban a pozícióban, a 10. hely környékén lennénk, amit előzetesen is elterveztünk – mondta Fehér Balázs. – Annak, hogy ez nem sikerült, van egypár összetevője. A szezon közepén mentális fáradtságot láttam a csapaton, minden összejött, voltak sérülések és gyengébb teljesítmények is. A vázoltak miatt volt, hogy nagyon kevesen voltunk, tízen edzettünk, szűken voltunk bizonyos bajnokikon. Illetve azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy kevés gólt szereztünk, itt tehát voltak, vannak hiányosságaink. A kapu előtt sokkal koncentráltabbnak, élesebbnek, határozottabbnak kell lennünk.

Fontos meccsekkel

A PFC-nél január 13-án, szerdán indul a téli felkészülés, az első tavaszi meccsüket február 28-án játsszák majd.

– Igazolási tervek vannak, erősíteni kellene, egy-két poszton ráférne a csapatra – közölte Fehér Balázs. – Amennyiben mindenki egészséges, akkor a létszám megfelelő, de 3-4 meghatározó ember jó lenne a csapatba. Nagyon éles a bajnokság, senki sem akar kiesni, mindenképpen szeretnénk azt elkerülni, hogy az utolsó fordulóig hátra kelljen tekingetni. Az úgymond csont nélküli bennmaradást a 14. hely jelentené, ahol éppen most is állunk, de jobb lenne előremenni, az első tíz közé kapaszkodni, hogy nyugodtabb lehessen a tavaszunk. Rögtön két fontos mérkőzéssel fogunk indulni, az SBTC és a Mezőkövesd II. ellen, örülnék annak, ha minél több ponttal tudnánk elstratolni... Azt gondolom, az elvárt eredmény hozható, nem kellenek hozzá nagy dolgok, csupán egy szakmailag jó felkészülés és az a pár plusz­igazolás.


Labdarúgás: az edzőmeccsekről

A putnokiaknak egyelőre hat felkészülési találkozójuk van leszervezve. Még keresnek ellenfelet a főpróbára, a bajnoki indulás előtti hétre, hétvégére, azonban a megyei I. osztály és az NB II. ekkor már – ha nem szól közbe az időjárás – zajlani fog. A saját csoportjukból nem szerencsés felet választani, de a szakvezető nem izgul emiatt, bíznak abban, hogy rövidesen ezt a kérdést is megoldják.

(A borítóképen: Füzesgyarmaton 3–1-re kikaptak a putnokiak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!