LABDARÚGÁS: Pénteken sorsolnak a BL-ben

Magyar idő szerint péntek délben, Athénban sorsolják ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosításait. A legjobb nyolc között három angol, a Liverpool, a Chelsea és a Manchester, két olasz, a Milan és a Roma, egy német, a Bayern, egy spanyol, a Valencia és egy holland, a Fehér Csabát is a soraiban tudó PSV képviselteti magát. A sorsoláson eldől az is, hogy az egyes negyeddöntőkből továbbjutó csapatok kivel mérkőznek meg az elődöntők során.

A legjobb nyolc között már nem érvényes az a szabály, hogy azonos nemzetiségű klubok nem játszhatnak egymás ellen, így kialakulhat akár a 2005-ös elődöntő visszavágója is, ahol a Liverpool a Chelsea-t ejtette ki, egy vitatott Luis Garcia góllal.
Egy esetleges Milan-Bayern összacsapáson a németeknek esélyük lenne visszavágni a tavalyi nyolcaddöntő második mérkőzésén elszenvedett milánói 1-4 miatt. A legjobb nyolc közül a Milan nyert eddig a legtöbbször BL-t, illetve elődjét BEK-et, összesen hatszor. Hatodjára nyerhet viszont a Liverpool is, akik 2005-ben épp a Milan-t búcsúztatták a döntőben.
A Bayern eddig négyszer emelhette magasba a trófeát, de a legfájóbb pont talán az 1999-es Manchester United ellen elvesztett döntő, amikor Solskjaerék a 90. és 91. percben lőtt gólokkal fordítottak és nyerték meg a klub története során másodszor a serleget.

Fehér Csaba klubja, a PSV eddig egyszer tudott diadalmaskodni Európa futball elitjében, még 1988-ban, Guus Hiddink vezetésével olyan játékosokkal, mint Ronald Koeman vagy Eric Gerets.

A Valencia kétszer játszott döntőt, de mindkétszer elbukta, legutóbb 2001-ben a Bayern ellen tizenegyesek döntöttek. Az AS Roma és a Chelsea is története első győzelmét ünnepelhetné Athénban.

A Bajnokok Ligája idei időbeosztása:
Április 3-4, 10-11., negyeddöntő
Április 24-25, május 1-2., elődöntő
Május 23. Athén, döntő