LABDARÚGÁS: Boateng kinevette a találgatókat

Az előző szezonban UEFA-Kupa döntőt játszó Middlesbrough csapatkapitánya, George Boateng nevetségesnek titulálta azokat a találgatásokat, melyek szerint az idény végén befejezné aktív labdarúgó-pályafutását. A spekulációk a 31 éves holland középpályás korábbi kijelentésén alapultak, a futballista ugyanis kijelentette, pályafutásának szép záróakkordja lehetne, ha csapatával a felújított Wembley-ben megnyerné az FA-Kupát.

Boateng szombaton úgy nyilatkozott a BBC munkatársainak, hogy még mindig fiatalnak érzi magát, és mivel 2009-ig szól a szerződése, mindenképp ki akarja tölteni azt. “Harmincegy évesen nem érzem magam öregnek, élvezem a játékot a Middlesbrough-ban” – mondta a holland, aki hozzátette, félreértették őt az újságírók. Ő ugyanis csak arra utalt korábban, hogy gyerekkori álma válna valóra egy Wembley-ben megnyert FA-Kupa döntővel, amely után akár vissza is vonulhatna.

Boateng még az Aston Villa színeiben játszott az utolsó Wembley-ben rendezett kupadöntőn 2000-ben, csapata akkor 1-0-ás vereséget szenvedett a Chelsea-től.

A 31 éves középpályás egyébként az egyetlen az akkori két együttesből, aki újra pályára léphet a Wembley-ben, amennyiben Middlesbrough bejut a kiírás döntőjébe. Ehhez azonban az idén pazar formát mutató, angol bajnoki listavezető és a Bajnokok Ligájában is a legjobb nyolc közé jutott Manchester United-et kell legyőznie, szombat délután.