LABDARÚGÁS: Visszavághat a Barca a Poolnak

Kedd este a visszavágókkal folytatódnak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntői. A mérkőzések közül kiemelkedik a Liverpool-Barcelona összecsapás, ahol a címvédő a két évvel ezelőtti győzteshez látogat. Az első találkozón a Camp Nou-ban a Pool meglepetésre higgadt és pontos játékkal 2-1-re megverte a katalánokat.

“Sokan azt hiszik, hogy a Liverpool már tovább is jutott. Ez jól jöhet nekünk, ugyanis saját szurkolóik szeme előtt könnyen megremeghet a lábuk a feladat súlyától” – nyilatkozta a Barcelona sikeredzője, Frank Rijkaard.

A vörösök kapitánya Steven Gerrard viszont máshogy gondolkozik: ” Öngyilkosság lenne, ha hátradőlve, elkényelmesedve mennénk ki a pályára. Nagyon tiszteljük a Barcát és ugyanúgy vagy még annál is jobban kell játszanunk, mint tettük azt az első mérkőzésen”.

Kedd este három másik összecsapást is rendeznek. A Lyon-Roma találkozón a hazaiak számítanak esélyesnek, ugyanis az első mérkőzés 0-0-val zárult, ráadásul a Roma rendkívül gyenge formát mutat az utóbbi mérkőzésein.

Az olasz bajnokság éllovasa az Inter a Valenciához látogat. Crespóék 2-2-őt játszottak hazai pályán a spanyolok ellen, így mindenképpen gólt, gólokat rúgniuk a továbbjutáshoz.

A Chelsea-Porto visszavágónak pedig az ad különös ízt, hogy a londoniak jelenlegi edzője, Jose Mourinho korábban éveket töltött a Porto kispadján. 2003-ban UEFA-kupát, 2004-ben pedig Bajnokok Ligáját is nyert a portugál sztárcsapattal.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Liverpool – Barcelona első mérkőzés: (2-1)
Lyon – Roma (0-0)
Valencia – Inter (2-2)
Chelsea – Porto (1-1)