LABDARÚGÁS: Vass szerint sebezhető a Hamburg, Van der Vaart játéka bizonytalan

A magyar labdarúgó-bajnokság, új nevén Soproni Liga, éllovasa a Budapest Honvéd csütörtökön a német Hamburg csapatát látja vendégül az UEFA-kupa második selejtezőkörének, első mérkőzésén. A találkozót Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban rendezik 19 órakor.

Kérdéses Van der Vaart játéka az összecsapáson. A holland játékos nem örül, hogy csapata visszautasította a Valencia 14 millió eurós ajánlatát, mivel mindenképp Spanyolországban szerette volna folytatni a pályafutását. Valamint közölte, hogy meghúzódott a válla, amikor a kisfiát felemelte, ennek ellenére elutazott csapatával Budapestre. A klub kijelentette, ennek semmi köze az elvágyódásához, és hisznek a játékosnak.

Biztosan nem lép viszont pályára a sérüléséből lábadozó Colin Benjamin és Joris Mathijsen, aki veszélyeztetett terhes felesége mellett maradt. “Van fontosabb dolog, mint a futball” – mondta Huub Stevens a csapat vezetőedzője, aki természetesen engedélyezte a játékos távolmaradását.

A Honvéd pályaedzője, Vass László a hétvégén a Hannover elleni mérkőzésén megfigyelte csapata soros ellenfelét. “A Hamburg uralta a pályát. Támadásban nagyon veszélyesek, de a védekezésben látok olyan pontokat, ahol sebezhetők. A pontrúgásaik nagyon veszélyesek, több olyan játékosuk is van, aki jól rúgja a szögleteket és a szabadrúgásokat. A Hamburg kiváló csapat, rendkívül veszélyes a támadójátékuk. Szervezetten, nagy akarással kell játszanunk, és akkor lehet keresnivalónk a Hamburg ellen” – nyilatkozta Vass a klub hivatalos honlapjának.

“Azért ne becsüljük le magunkat, ugyan nem mi vagyunk az esélyesek, de legalább az esélytelenek nyugalmával és büszkeségével is várjuk a mérkőzést. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy ne valljunk szégyent. Mindenki mindent meg fog tenni a továbbjutásért, ha sikerül, az nagyszerű, ha nem sikerül, akkor is tisztességesen fogunk helytállni” – mondta George F. Hemingway, a kispestiek többségi tulajdonosa.