LABDARÚGÁS: Várhidi Péter keretet hirdetett

Várhidi Péter szövetségi kapitány kijelölte a magyar válogatott 22 fős keretét az együttes soron következő két Európa-bajnoki selejtezőjére. A magyar nemzeti csapat szeptember 8-án Bosznia-Hercegovina válogatottját fogadja Székesfehérvárott, négy nappal később pedig Isztambulban vendégszerepel Törökország együttese ellen.

A kapitány ezúttal nem számít az MTK védekező középpályása, Pintér Ádám és a Dinamo Kijev csatára, Farkas Balázs játékára, akik az U21-es kerettel készülnek a szeptember 12-i, Szerbia elleni Eb-selejtezőre. A szűkített keret tagjai szeptember 3-án, hétfőn 11 órakor találkoznak az MLSZ-ben, ahol a szövetségi kapitány sajtótájékoztatót is tart.

A magyar-bosnyák Eb-selejtezőt övező nagy szurkolói érdeklődésre való tekintettel az MLSZ újabb 3000 széket helyeztet el a székesfehérvári Sóstói Stadionban. A telepítés költségeit a szövetség fedezi, méghozzá úgy, hogy a háromezer új hely révén jelentkező bevételtöbbletről (hozzávetőlegesen öt millió forint) lemond az FC Fehérvár javára. A székek a későbbiek során is a klub rendelkezésére fognak állni. A stadion befogadóképességének növekedésével szeptember 8-án közel 10 000 magyar és 900 bosnyák drukker szurkolhat majd a székesfehérvári összecsapáson.

A Bosznia-Hercegovina és Törökország elleni keret
Kapusok: Fülöp Márton (Leicester), Balogh János (DVSC-TEVA), Balajcza Szabolcs (Újpest)

Védők: Szélesi Zoltán (Strasbourg), Csizmadia Csaba (Mattersburg), Vaskó Tamás (Bristol City), Juhász Roland (Anderlecht), Vanczák Vilmos (Sion)

Középpályások: Vass Ádám (Brescia), Tóth Balázs (Genk), Leandro (DVSC), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Filkor Attila (Internazionale), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Buzsáky Ákos (Plymouth)

Támadók: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Bori Gábor (MTK), Priskin Tamás (Watford), Rajczi Péter (Újpest), Feczesin Róbert (Brescia), Dzsudzsák Balázs (DVSC), Halmosi Péter (Plymouth)