LABDARÚGÁS: Valóban rangadó volt az MTK-DVSC a végeredmény: 3-2

3-2-re nyert a Soproni Liga 5. fordulójának nyitómérkőzésén az MTK, a Debrecen ellen péntek este.

Egy igazi ki-ki mérkőzés minden egyes eleme felsorakozott a budapesti Hungária körúton péntek este, ahol a tavalyi ezüstérmes MTK fogadta a címvédő Deberecent, körülbelül 1000 néző előtt.

A fordulatos mérkőzésen a vezetést az MTK szerezte meg a 19. percben egy büntető után: a hajdúságiak kifutó kapusa Balogh János ütközött a kapufa mellé passzoló Ladóczki Istvánnal. Szabó Sándor játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. Az első félidőben mind a két csapat az ellenfél védelmi hibáira játszott, így szinte folyamatosan nyomás alatt voltak a kapuk. A legnagyobb lehetőségeket hazai részről Zsidai, a vendégektől pedig Dzsudzsák Balázs hagyta ki. A franciaországból a bajnoki címvédőhöz visszatérő Rudofl Gergely a kameruni Kouemaha passzával száguldott be az MTK tizenhatosán belülre, majd jó tizennégy méterről kilőtte a hosszú-alsó sarkot. Sőt, még az első félidő vége előtt a vezetést is megszerezte a Debrecen: Demjén Gábort az MTK-s Pollák buktatta a tizenhatoson belül, Szabó pedig másodjára is büntetőt ítélt.

A második félidőben minden ugyanott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt: az első negyedórában rengeteg helyzet alakult ki, de újabb gólra a 66. percig kellett várni: Urbán Gábor egy szerencsésen pattanó labdát vágott tíz méterről Balogh kapujába. Újabb öt perc elteltével, a leshatárról induló Kulcsár Tamás az elfekvő debreceni kapus mellett jobb külsővel a háló közepébe emelt. A vezetés megszerzése után a hazai játékosok már csak az eredmény tartására koncetráltak, a Debrecen pedig hiába támadott, a befejezésbe mindannyiszor hiba csúszott: akár Kouemaha, akár Sidibe volt a befejező ember. Így maradt a 3-2-es végeredmény. Amellyel az MTK és a DVSC helyet cserélt a bajnoki tabellán.

Soproni Liga, 5. forduló
MTK – Debreceni VSC 3-2 (1-2)
G: Kanta J. (19., 11-esből), Urbán (66.), Kulcsár T. (71.), ill. Rudolf (41.), Kouemaha (45., 11-esből)

A bajnokság élmezőnye a 5. fordulóban:
1. Honvéd 12 (pont) / 4 (meccs)
2. MTK 11 / 5
3. DVSC 10 / 5

Szombat:
A forduló további programja
Nyíregyháza – Fehérvár
Tatabánya – Sopron
Győr – REAC
ZTE – Siófok
Kaposvár – DVTK

Vasárnap:
Honvéd – Újpest 19.00

Hétfő:
Vasas – Paks 18.00Sporthírek