LABDARÚGÁS: Továbbra is támadók nélkül az Arsenal

Az angol futball-bajnokság élvonalában szereplő Arsenal a francia Thierry Henry után a holland válogatott Robin van Persie játékára sem számíthat a szezon hátralévő kilenc mérkőzésén. A 23 éves holland támadó-középpályás még mindig januári sérüléséből lábadozik és bár orvosai szerint április végén pályára léphetne, a klub úgy látja, nincs értelme kockáztatni egy újabb sérülést.

A Manchester United elleni január 21-i mérkőzés alkalmával a holland játékos szerezte az egyenlítő gólt, és miközben találatát ünnepelték csapattársaival, rosszul lépett és eltört egy csont a jobb lábfejében.

A szombati, Liverpool elleni bajnokira készülő Arsenal trénere, Arséne Wenger pénteki nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy van Persie nélkül kell megvívniuk az ebben a szezonban még rájuk váró csatákat.

“A csapat orvosai szerint minél tovább pihentetjük a törést, annál kevesebb az esélye annak, hogy a futballista újra megsérüljön. Ha április végére egészséges is lenne van Persie, egy, esetleg két mérkőzés nem éri meg az újabb sérülés kockázatát” – mondta Arséne Wenger a klub hivatalos honlapjának pénteken.

Az Arsenalnak mindössze kilenc bajnoki mérkőzése van hátra a szezonból: a Bajnokok Ligájából, és az angol FA-kupából a nyolcaddöntők során búcsúzott, a ligakupa sorozata már véget ért (a február 25-i döntőben Arsenal-Chelsea 1-2). A holland válogatottnak pedig már nincs Európa-bajnoki selejtezője 2007 szeptemberéig.

Az angol futball-bajnokság állása:
1. Manchester United 75 (pont) / 30 (mérkőzés)
2. Chelsea 69 / 30
3. Arsenal 55 / 29
4. Liverpool 54 / 30
5. Bolton 47 / 30
6. Everton 46 / 30Sporthírek