LABDARÚGÁS: Tökölit öt meccsre tiltották el – fizethet a Fradi

Öt meccsre szóló eltiltást kapott Tököli Attila a Paks labdarúgója, akit a hétvégi, Honvéd elleni NBI-es találkozón állítottak ki. A Fradiból érkezett csatár egy szerinte téves játékvezetői döntés után reklamált a bírónál, aki erre sárgalapos figyelmeztetést adott a támadónak.

Tököli azonban tovább magyarázott, ezért a játékvezető felmutatta neki a második sárgát is. A csatár még levonulása után sem nyugodott meg, előbb saját edzőjének “szólt oda”, majd csaknem összeverekedett egy őt inzultáló szurkolóval. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának döntése szerint Tököli a következő öt mérkőzésen nem léphet pályára.

A bizottság ezen felül pénzbüntetésre ítélte a Ferencvárost, mivel a Fradi szurkolók rasszista bekiabálásokkal zavarták meg a Pécs és Százhalombatta elleni barátságos találkozókat. A zöld-fehérek a 200 ezer forintos bírság mellett a következő felkészülési mérkőzésüket zárt kapuk mögött kénytelenek lejátszani.

A Siófok – Győr mérkőzésen történt szurkolói rendbontások miatt a testület a Siófokot 500 ezer, a Győrt pedig 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.