LABDARÚGÁS: Tiltakoznak a fancia bírók, mert nem kapták meg a pénzüket

Levélben tiltakoztak focibírók a francia játékvezetõi testület elnökénél, amiért nem kapták meg a bérüket a Hivatásos Labdarúgók Ligájától (LFP). Ezt az AFP közölte hétfõn.

A Jean-Louis Piette-nek írt levélben azt állítják, hogy nem kaptak még pénzt sem a bírók, sem a partjelzõk, sem a tartalék játékvezetõ, amióta elkezdõdött az idei szezon. “Nagyon sok bíró ebbõl él. Hogyan magyarázzák a Liga vezetõi, hogy nem fizetnek, talán a gazdasági válsággal?” – áll a levélben, amely szerint eddig a mérkõzések után három héten belül megkapták a pénzüket.

A bírók azt követelik, hogy fizessék meg a francia Ligakupa elsõ fordulójában végzett munkájukat, valamint az elsõ- és másodosztályú bajnokság nyitófordulójának mérkõzései után járó pénzüket szeptember 4-ig, amikor összeül a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) Azt nem közlik, hogy mi lesz akkor, ha mégsem kapják meg a pénzüket.

Az AFP szerint a levél újabb epizód abban a mélyülõ konfliktusban, amely Hivatásos Labdarúgók Ligája és a játékvezetõi testület között tört ki. Az LFP korábban garantálta, hogy a bírók pénzét azzal, hogy ígéretet tett: évente 10 millió eurót fizet be a Szövetség kasszájába. A konfliktus legutóbbi fejleményeként a bírók elutasították, hogy viseljék a mezükön az LFP logóját. Az AFP szerint tízbõl kilenc elsõ osztályú bíró a 2009-2010-es bajnokság harmadik és negyedik hetében nem volt hajlandó jelentést sem írni a mérkõzések után, holott ez a kötelessége lenne.Sporthírek