LABDARÚGÁS: Sisa Tibor is pályára lép jövő szerdán

Sisa Tibor is pályára lép az F1-es Pilótaválogatott – Hungarian All Stars mérkőzésen, jövő szerdán 19 óra 30 perckor, az Albert Stadionban. A jelenleg csehországi U19-es Európa-bajnokságon szereplő magyar csapat szakmai stábjából Keller Józsefet is meghívták a rendezvényre. A szervező Careers Management Group egyébként a héten újabb sztárjátékosok bejelentését ígéri. Egyelőre annyit tudni, hogy egy többszörös világbajnok sportoló mellett színészlegendák, és egy Bundesligát is megjárt nemzetközi sztár várható.

“Ha valakiknek nagy élmény lesz engem látni, azok a játékosaim lesznek” – nyilatkozta Sisa Tibor az U19-es magyar válogatott szövetségi edzője. “Németh Krisztiánéknak igazi ajándék lesz, hogy láthatják a trénerüket a pályán. Természetesen az lesz a legnagyobb inspiráció, hogy nekik megmutassam, hogy vén fejjel sem vallok szégyent. Ha meg hibázok majd, akkor ígérem, ott a pályán lenyomok pár fekvőtámaszt, azaz úgy büntetem magamat, ahogy őket szoktam az edzéseken.”

“Nagy élmény lesz visszatérni az Üllői útra, és ismét együtt játszani Albert Flórival, de kíváncsi vagyok arra is, hogy Sisa Tiborral, hogy muzsikálunk majd” – kezdte Keller, a Ferencváros korábbi labdarúgója. “Az erőnlétem kiváló, de gondolom ezzel így van Erwin Koeman is, akivel nagyjából egy évjárat lehetünk. Szóval érdekes kis meccs lesz. Sisa Tibor amikor meghallotta, hogy játszom a meccsen azt mondta, hogy szeretné, ha egy kétszeres Európa-bajnokot köszöntene majd az Üllői úton a nézősereg. Ugye arra gondolt, hogy nekem játékosként már jutott 1984-ben egy Eb arany, és most talán még egyet gyűjthetünk. Tényleg nem lenne rossz kétszeres Európa-bajnokként pályára lépni…”

Mint ismeretes a gálán a Pilótaválogatott szövetségi kapitánya, a világhírű tenor, Placido Domingo lesz, és olyan játékosok lépnek pályára, mint Michael Schumacher, Felipe Massa, Giancarlo Fisichella, Vitantonio Liuzzi, Sebastian Vettel, Ivan Capelli, és természetesen Baumgartner Zsolt is. A másik oldalon szerepel majd Erwin Koeman, Kiprich József, Bobby Davison, a Ferencváros edzője, ifj. Albert Flórián és Hajdú B. István.

A találkozót élőben közvetíti a Duna TV, amely jótékonysági árverést is tart a mérkőzés alatt. A korábbi évekhez hasonlóan a teljes jegybevétel, és valamennyi kapcsolódó árverés jótékony célt szolgál. Az már eldőlt, hogy a támogatandó alapítványok közül idén -a rendezvénynek helyt adó Ferencváros kérésére- a Tűzoltó utcai Klinika alapítványa kapja majd a támogatás legnagyobb részét.Sporthírek