LABDARÚGÁS: Sisa Tibor: "Fantasztikusan teljesítettek a fiatalok"

Hazaérkezett a csehországi labdarúgó Európa-bajnokságról a magyar U-19-es válogatott. A válogatott Budapestre, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) székházához érkezett csütörtök délután, igaz a játékosok nagy része útközben leszállt a csapatbuszról, így a fővárosba már csak néhány labdarúgó jött a csapatból. A magyar labdarúgó válogatott harmadikként végzett a kontinestornán, miután szerda délután 1-0-ra kikaptak Olaszországtól az elődöntőben.

“Fantasztikusan teljesítettek az egész tornán, és senkinek sem kell szégyenkeznie a teljesítményük miatt, előzetesen ugyanis tudni lehetett, hogy rendkívül erős csapatok lesznek az EB-n. A csapat az első hat között végzett ezzel kijutott a világbajnokságra, ráadásul még a címvédő Spanyolországot is megverték. Az UEFA megfigyelőinek elmondása szerint két válogatott játszott igazán látványos és előremutató futballt, a spanyol és a magyar együttes” – mondta a Független Hírügynökségnek Sisa Tibor szövetségi edző.

“Nagyon sokat fejlődhetnek a fiatalok az Európa-bajnokságból, olyan mentális képességet hozott ki a játékosokból, amit nem fognak elfelejteni és tudni fogják, hogy bármikor, bárki ellen lehet nyerni és olyan teljesítménnyel játszani, ahogyan most. A magyar válogatott fantasztikus kis csapat, nagyon jó képességű játékosokkal és nagyon jó mentális erővel” – nyilatkozta Sisa Tibor.

A válogatott edzője az olaszok elleni vereségről elmondta: az első félidőben fantasztikusan játszott a csapat, aztán az olaszok vették át az irányítást és ők gólt is tudtak szerezni, a végén pedig már újra a magyarok irányítottak és az utolsó néány perc arról szólt, sikerül-e egyenlíteni, ez azonban nem jött össze. Sisa Tibor elmondása szerint ez benne van a labdarúgásban, az edző ezután csak gratulálni tud az ellenfélnek és sok sikert kívánni a döntőhöz, annak ellenére, hogy még az olaszok is elismerték, jobb volt a magyar csapat az elődöntőben.

“Ezek a fiatalemberek mindent megtettek, ebből a meccsből azonban csak ennyi jött ki, senkinek nem kell szégyenkeznie, szerettünk volna egy kicsit többet, de ennyi jött össze” – mondta Sisa Tibor.

Gulácsi Péter, a Liverpool kapusa a Független Hírügynökségnek elmondta: hatalmas nagy élmény volt az Európa-bajnokság, mind az eredmény, mind a magyar szurkolók miatt is, ennyi drukker előtt ugyanis még egyikük sem játszott mérkőzést. Az olaszok elleni mérkőzés után nagyon csalódott volt a csapat, olyan mérkőzést vesztettek el, amelyet megnyerhettek volna. Gulácsi Péter jövőjéről nem nyilatkozhatott, kölcsönszerződése már lejárt az angol együttessel, ennek ellenére péntek délután visszautazik Liverpoolba.Sporthírek