LABDARÚGÁS: Sevilla-szurkolók ezrei rótták le kegyeletüket

Többezer szurkoló rótta le kegyeletét a sevillai Ramón Sanchez Pizjuan-stadionban, ahol a kedden délután elhunyt 22 éves Sevilla-hátvéd, Antonio Puerta-t ravatalozták fel. A szurkolóknak itt volt alkalmuk elbúcsúzni a hátvédtől.

Az FC Sevilla és a városi rivális Real Betis drukkerei gyertyákkal, mécsesekkel, és koszorúkkal érkeztek a helyszínre. Az athéni BL-selejtező mérkőzés elhalasztása után a sevillai csapat útja is közvetlenül stadionba vezetett a repülőtérről. A spanyol sajtó teljes megdöbbenéssel vette tudomásul a futballista keddi halálhírét: “A sors micsoda igazságtalansága, Antonio Puerta 22 évesen elhunyt. Miért?” – kérdezi a spanyol sportnapilap Marca főcímében. “Egy pillanatra leállt a nemzetközi futball vérkeringése” – írja a LaRazon napilap internetes oldala.

Antonio Puerta a Sevilla szombat esti, Getafe elleni mérkőzésének 35. percében esett össze. Saját lábán távozott az öltözőbe, ahol azonban egy újabb eszméletvesztés után rohamkocsival szállították kórházba. Pár napos küzdelem után kedden délután az égi futballpályákra távozott a hátvéd.