LABDARÚGÁS: Seedorf szerint az Inter nyeri a bajnokságot

Az AC Milan holland klasszisa, Clarance Seedorf szerint az Internazionale nyeri meg az idei olasz bajnokságot.

A piros-feketék gyengén kezdték a 2008/09-es pontvadászatot, az első két meccsüket elveszítették, ám azóta rendezték soraikat, és bejutottak az UEFA-Kupa csoportkörébe, valamint az Inter elleni derbit is megnyerték Ronaldinho góljának köszönhetően.

Seedorf azonban a sikerek ellenére is úgy érzi, hogy a kék-feketék a legesélyesebbek. “Ők a címvédők, és nekik van a legjobb csapatuk. Minden poszton kiváló játékosokkal dolgozhatnak” – vélekedett az egykor az Interben is megfordult középpályás. “Nem azt mondom, hogy alárendelt szerepben lennénk velük szemben, de minden posztra hat-hét minőségi focistájuk van” – magyarázta Seedorf.

Az Inter mellett a szakértők a Juventust is esélyesnek látják a bajnoki címre, ám a torinóiak jelenleg hullámvölgyben vannak, és már négy ponttal vannak lemaradva a az élen álló Intertől.

“A Juve továbbra is nagy riválisunk” – jelentette ki Seedorf. “Mi is hullámvölgyben voltunk a szezon elején, de kimásztunk belőle, és biztos vagyok benne, hogy a Juve is kilábal a krízisből. Két éve még a Serie B-ben voltak, de nem adták fel a reményt, és most az olasz bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is versenyben vannak” – zárta le a mondandóját Seedorf.