LABDARÚGÁS: Rummenigge évekre marasztalná Kahnt

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München labdarúgócsapatának alelnöke keddi nyilatkozatában arra kérte Oliver Kahnt, a bajorok kapusát, hogy jövő nyáron még ne fejezze be a pályafutását. A 37 éves hálóőr ugyanis még januárban kijelentette, a 2008-as Európa-bajnokság után visszavonul.

Kahn a tavalyi, németországi világbajnokság óta már nem a Nationalelf elsőszámú kapusa, mivel Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány a hazai rendezésű viadalon Jens Lehmann-nak szavazott bizalmat. A Bayern portásának a bronzmérkőzéstől eltekintve csupán a kispadon jutott hely, a müncheni gárdánál viszont töretlenül élvezi az edzői bizalmat, már tizenhárom éve kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból.

Rummenigge szerint Kahn jelenleg csupán 2008 nyaráig tervez a csapatnál, de az alelnök úgy véli a kapus még védhetne utána is. A sportvezető hozzátette: a döntést a játékosnak kell meghoznia, a vezetőség bármikor készen áll a folytatásról tárgyalni.

Szintén a bajorokhoz kapcsolódó hír, Franz Beckenbauer klubelnök szerint a Real Madrid búcsúztatása után a gárdának nagyobb esélye van a Bajnokok Ligája-trófea begyűjtésére, mint a Bundesliga megnyerésére.

A Bayern hátránya kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt hat pont a listavezető Schalkéval szemben, a BL negyeddöntőjében pedig az AC Milannal találkoznak a müncheniek.