LABDARÚGÁS: Ronaldinho felveszi a spanyol állampolgárságot

Spanyol állampolgárságot kap jövő hétfőn a brazil válogatott Ronaldinho, az FC Barcelona világbajnok, BL-győztes, kétszeres spanyol bajnok futballcsillaga. Amennyiben a 27 éves sztár spanyol útlevéllel is rendelkezni fog, akkor uniós játékosként szerepel majd a spanyol ligában. Ezzel pedig helyére újabb EU-n kívüli országból érkező labdarúgót nevezhet majd a katalán egyesület a bajnokságba. A Primera Divison […]

Spanyol állampolgárságot kap jövő hétfőn a brazil válogatott Ronaldinho, az FC Barcelona világbajnok, BL-győztes, kétszeres spanyol bajnok futballcsillaga.

Amennyiben a 27 éves sztár spanyol útlevéllel is rendelkezni fog, akkor uniós játékosként szerepel majd a spanyol ligában. Ezzel pedig helyére újabb EU-n kívüli országból érkező labdarúgót nevezhet majd a katalán egyesület a bajnokságba. A Primera Divison szabályai szerint ugyanis a klubok három EU-n kívüli labdarúgót tehetnek a csapatba. Ronaldinhón kívül jelenleg a kameruni Samuel Eto’o, és az elefántcsontparti Yaya Toure van ebben a státuszban a csapatnál.