LABDARÚGÁS: Roberto Carlos elhagyja a Realt

Roberto Carlos, a Real Madrid brazil válogatott védője pénteken bejelentette, hogy a szezon végén elhagyja a királyi gárdát.

“Nem hosszabbítom meg a szerződésem. Úgy érzem eljött a pillanat, hogy pontot tegyek a madridi pályafutásom végére, és valami új dolog vegye kezdetét” – árulta el a 33 éves balhátvéd, aki 1996 óta szolgálja a blancókat.

Roberto Carlos azzal indolkolta döntését, hogy három sikertelen év után nem hezitálhat tovább, váltania kell. Arról még nem határozott, hogy Európában, vagy pedig Brazíliában, a családjához közel folytatja pályafutását.

Fabio Capello vezetőedzőt nem lepte meg a bejelentés, az olasz szakember szerint az időzítés nem a legjobb, de minden játékosának joga nyilvánosságra hozni, hogy mit akar.

Roberto Carlos két nappal a gárda Bajnokok Ligája-kudarca után és egy nappal az El Clásico, a Barcelona elleni rangadó előtt számolt be terveiről.

A rutinos védő a nemzeti csapatban sem szerepel a világbajnokság óta, a franciák ellen elbukott vb-negyeddöntő után lemondta a válogatottságot.