LABDARÚGÁS: Ranieri, Secco és Blanc is repülhet a Juventustól

A Sportmediaset nevű olasz internetes oldal értesülései szerint több vezetőbeosztásban lévő személy is a kirúgás szélén áll a Juventus labdarúgócsapatánál, amely nagyon gyengélkedik az utóbbi időben. Az elöljárók arra készülnek, hogy megválnak az együttes vezetőedzőjétől, Claudio Ranieritől, a vezérigazgatótól, Jean Claude Blanc-tól és a sportigazgatótól, Alessio Seccótól is.

Az “Öreg Hölgynek” is becézett gárda az utóbbi két évben több megújuláson ment keresztül, és most úgy tűnik, ismét szüksége lesz egyre. A Juve szombaton egy kínos vereségbe szaladt bele a Napoli ellen, és már csak a 12. helyen áll a tabellán, ám Ranieri még megtarthatta az állását.

A személykérdések szempontjából a következő két összecsapás – a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája ütközet és a Torino elleni bajnoki meccs – sorsdöntő lehet. Amennyiben nem nyer a csapat, akkor a tréner mellett a sport igazgató és a vezérigazgató is más munka után nézhet.

A Sportmediaset úgy tudja, hogy a Juventus örököse, John Elkann új vezérigazgató után kutat, és a legesélyesebb a posztra a jelenleg a Sampdoriánál tevékenykedő Giuseppe Marotta.

Marotta érkezésével Secco is távozhat a torinói klubtól. Az ő helyére a “zebrák” korábbi sport igazgatója, Roberto Bettega kerülhet, aki 2006-ban már visszavonult, de a sajtó úgy tudja, hogy kész visszatérni.

Ranieri helyét pedig a válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Roberto Donadoni veheti át a kispadon. A szurkolók már alig várják Ranieri menesztését, és ennek hangot is adtak vasárnap, amikor az együttes visszatért a Napoli elleni meccsről: a drukkerek kifütyülték a játékosokat és a mester távozását követelték.