LABDARÚGÁS: Április 13-ig szünetel a futball Görögországban

Kosztasz Karamanlisz görög kormányfő döntése értelmében április 13-ig nem rendeznek hivatalos labdarúgó mérkőzéseket Görögországban. A futballstoppot azután rendelte el a miniszterelnök, hogy egy szurkoló életét veszítette a csütörtöki Panathinaikosz – Olimpiakosz női röplabda-mérkőzés után, Athén külvárosában, a két rivális szurkolótábor között kitört utcai harcban. A harcokban tizenkét további szurkoló súlyosan megsebesült.

A görög kormányszóvivő, Teodorosz Russzopulosz bejelentette egy új tárcaközi bizottság létrehozását, amelynek feladata, hogy megfékezze a görög sportéletet egyre jobban eluraló erőszakot, illetve, hogy a jelenleg hatályos idevonatkozó törvényeket a lehető legjobban betartassa. A bizottság tagjai a görög igazságügy-miniszter, a rendészeti miniszter, a görög államminiszter, és a sportminiszter.

Közben a Görög Labdarúgó Szövetség (EPO) is bejelentette, rendkívüli találkozón tárgyalást kezdenek a miniszterelnökkel.

A csütörtöki Panathinaikosz – Olimpiakosz női röplabda-mérkőzés után mintegy háromszázötven drukker esett egymásnak Athén külvárosában. A verekedésben két autót és egy üzletet vertek szét a fanatikusok. A halálos áldozatot (egy középkorú férfit) előbb több késszúrással megsebesítették, majd egy autó gázolt át rajta.

Görög lapértesülések szerint a verekedés előre megszervezett volt. Ezt támaszthatja alá az is, hogy a verekedés több mint két kilométerre a röplabdameccs helyszínétől tört ki.