LABDARÚGÁS: Platini szerint Domenechnek illene bocsánatot kérni

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) francia elnöke, Michel Platini Olaszország védelmére kelt honfitársával, a jelenlegi francia szövetségi kapitánnyal, Raymond Domenech-hel szemben. Domenech csütörtökön az állította, hogy az olaszok elleni szeptemberi Eb-selejtezőn a legnagyobb ellenfelük a játékvezető lesz, mivel az olaszok nem riadnak vissza egy-egy meccs megvételétől. Platini jelezte, bocsánatkérést vár Domenechtől.

“Ha Domenech nem ismeri el, hogy hibázott, és nem kér bocsánatot csütörtöki kijelentéséért, kénytelenek leszünk megbüntetni” – mondta Platini a L’Equipe című francia sportnapilapnak. Az európai futball jelenlegi első embere jelezte, hivatalos levélben kérik a francia szövetséget, hogy vonják kérdőre szövetségi kapitányt. Amennyiben nem teszik, az UEFA veszi kezébe az irányítást, és akkor Domenech büntetésre számíthat.

Domenech csütörtökön jelentette ki, hogy Olaszországban nem ritka, hogy a bírók kedvezőbben fújnak a squadra azzurrának.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség nem kívánta kommentálni Domenech kijelentését, csupán annyit közölt, hogy az Európa-bajnoki selejtezőket a kontinensszövetség szervezi, nem pedig ők.

A 2006-os világbajnokság döntőjének két résztvevője szeptember 8-án, Milánóban találkozik egymással a 2008-as Eb-kvalifikáció B-csoportjában. Az Internazionale és a Milan otthonául szolgáló San Siróban telt ház lesz, vagyis 87500 néző előtt csap össze a világ papíron két legjobb válogatottja. A jegyek a szuperrangadóra kevesebb, mint egy hét alatt elfogytak. Az olasz szövetség 5000 jegyet bocsátott a franciák rendelkezésére.

A B-csoport jelenlegi állása:
1. Franciaország 18 (pont) / 7 (meccs)
2. Olaszország 16 / 7
3. Skócia 15 / 7
4. Ukrajna 12 / 6
5. Litvánia 7 / 7
6. Grúzia 6 / 8
7. Feröer-szigetek 0 / 8