LABDARÚGÁS: Perelnének Puerta szülei

Elképzelhető, hogy pert indítanak a tavaly tragikusan elhunyt Antonio Puerta szülei a labdarúgó klubja, a Sevilla ellen. Eddig ugyanis nem tudtak megegyezni a csapattal a kártérítés mértékéről. A 22 éves labdarúgó tavaly augusztus végén egy spanyol bajnokin lett rosszul és bár saját lábán hagyta el a pályát, néhány perccel később kómába esett és négy nappal később a kórházban meghalt.

Az eset akkor sokkolta az egész futball világot, a Sevilla és Puerta szülei azonban még most sem tudtak megegyezni a kártérítés összegéről. A család ügyvédje, Jose Manuel Mauduit gondatlansággal vádolja a klubot és szerinte nem tettek meg mindent, Puerta halálának elkerüléséért, annak ellenére, hogy a Sevilla orvosait többször is figyelmeztették az ilyen szívleállásokra. A család egyébként 240 ezer eurós kompenzációt lát megfelelőnek.

Puerta szülei egyébként támadják azokat az orvosokat is, akik az eset után hagyták lesétálni a pályáról a tehetséges védőt. Az orvosoknak ugyanis tudniuk kellett volna, hogy Puerta súlyos állapotban van, így semmilyen körülmények között nem lett vona szabad hagyni, hogy saját lábán sétáljon le, hanem mindenképp hordágyon kellett volna lehozni.