LABDARÚGÁS: Nyolcgólos mérkőzésen nyert a Tatabánya a Csank-csapat ellen

A magyar élvonalbeli bajnokság 26. fordulójának délutáni mérkőzésein a Tatabánya és a Vasas is gólgálát rendezett hazai környezetben, előbbi nyolcgólos mérkőzésen múlta felül a Diósgyőrt, utóbbi négy góllal küldte haza a Zalaegerszeget. Szerencsés győzelmet aratott a Paks a Sopron ellen.

Gólzáporos mérkőzésen tartotta otthon a pontokat Tornyi Barnabás együttese a Csank János által irányított Diósgyőr ellen. A mérkőzésen az első félidőt háromgólos előnnyel zárták a hazaiak, akiknél Hajdú Norbert kétszer is “beköszönt” ebben a játékrészben. A második félidőben két afrikai légiós gólcsatájának lehetett szemtanúi a tatabányai nézők, Kouemaha és Foxi is kétszer villant meg, a végeredmény 5-3 lett.

A Vasas hengerelt a Zalaegerszeg ellen, Lázok János duplázott, Németh Norbert és Kincses Péter is betalált a mérkőzésen. Molnár Balázs kiállítása miatt több mint 70 percig emberelőnyben játszhattak a hazaiak, akik a hatvanadik perctől megindított rohamokkal döntötték el a mérkőzést a bronzérmes helyről ezzel lecsúszó zalaiak ellen.

A Paks Buzás utolsó percekben szerzett találatával fektette két vállra a Sopront, ezzel sikeresen menekülnek a tolnaiak a kiesés elől.

NBI, 26. forduló
Tatabánya – Diósgyőr 5-3 (3-0)
G.: Hajdú (13., 30.), Kouemaha (36., 56.), Szilágyi (88.), ill. Simon (51.), Foxi (85., 89.)

Vasas – Zalaegerszeg 4-0 (2-0)
G. Lázok (19., 70.), Németh N. (27.), Kincses (65.)

Paks – Sopron 1-0 (0-0)
G.: Buzás (84.)

pénteken:
Vác – Újpest 3-1

szombat, később kezdődött:
Pécs – Honvéd
Debrecen – Győr
Kaposvár – REAC

vasárnap:
Fehérvár – MTKSporthírek