LABDARÚGÁS: Négy között a Chelsea és a Manchester

A Stamford Bridge-en elért 3-3-as döntetlen után a Chelsea labdarúgócsapata hétfő este a White Hart Lane-en búcsúztatta a Tottenham Hotspur gárdáját az FA Kupa negyeddöntőjében. A Middlesbrough otthonában döntetlenező (2-2) Manchester United az Old Traffordon biztosította helyét az elődöntőben.

A Tottenham-Chelsea találkozón a szünetig ugyan nem született gól, ám így sem unatkozhatott a közönség, hiszen nagy iramú, változatos játékot hozott az első félidő. A térfélcsere után a szélsői gyorsaságára alapozó házigazda nekirontott a kékeknek, ám lehetőségeit nem tudta gólra váltani.

A túloldalon Sevcsenkónak egyetlen helyzet is elég volt, hogy betaláljon, az ukrán támadó előbb egy visszahúzós csellel becsapta Malbranque-ot, majd ballal a jobb felső sarokba lőtt.
Hét perccel később Wright-Phillips góljával eldőlni látszott a párharc, azonban Keane a 79. percben tizenegyesből szépített, így izgalmasnak ígérkezett a hajrá. A végjátékban hiába tettek meg mindent az egyenlítésért Martin Jol tanítványai, az eredmény már nem változott.

Gólnélküli első játékrész után nagy erőkkel rohamozott Alex Ferguson együttese a második félidőben. A 76. percben Woodgate a 16-oson belül buktatta Cristiano Ronaldót, a sértett pedig a jobb felső sarokba lőtte a büntetőt. A 93. percben Morrison kíméletlenül szabálytalankodott a portugál szélsővel szemben, amiért kiállította a játékvezető.

FA Kupa, negyeddöntő, megismételt mérkőzések:
Tottenham Hotspur – Chelsea 1-2 (0-0)
G.: Keane (79.-11-esből), ill. Sevcsenko (54.), Wright-Phillips (61.)
Manchester United – Middlesbrough 1-0 (0-0)
G.: C. Ronaldo (76.-11-esből)

Az elődöntő párosítása:
Watford – Manchester United
Blackburn Rovers – Chelsea