LABDARÚGÁS: Münchenben oktatott a Milan, három angol a négy között

Szerdán véglegessé vált a Bajnokok Ligája elődöntőjének mezőnye, három angol klub jutott a legjobb négy közé, mivel a Manchester United és a Chelsea után a Liverpool is állva maradt. A Mersey-parti alakulat a Fehér Csabával is a soraiban tudó PSV Eindhovenen kettős győzelemmel lépett túl, az AC Milan pedig a San Siróban játszott 2-2-es döntetlen után Münchenben ejtette ki a Bayernt.

Lendületes játékkal, veszélyes rohamokkal kezdtek a bajorok, két komoly gólhelyzetüket azonban elpuskázták az első negyedórában. A milánói piros-feketék fokozatosan átvették az irányítást, Seedorf villanása után pedig a vezetést is megszerezték. A 32. percben megduplázta előnyét Carlo Ancelotti együttese, Inzaghi egy remekbe szabott támadás végén a leshatárról kilépve volt eredményes.

A térfélcsere után két gólt kellett volna lőniük a münchenieknek ahhoz, hogy hosszabbításra mentsék a csatát, ennek megfelelően kettőzött erővel ostromolták Dida kapuját. A 63. percben van Bommel távoli bombáját a brazil hálóőr vetődve kiütötte, két perccel később a túloldalon Kaka ziccerét Kahn lábbal védte. A hajrában ugyan a Bayern uralta a játékot, de nemhogy egyenlítenie, de még szépítenie sem sikerült.

Az Anfield Roadon Fehér Csaba a kezdőcsapat tagjaként a 63. percig volt a pályán, a holland gárda az esélytelenek nyugalmával, felszabadultan játszhatott.. A gólnélküli első félidő után a 64. percben Marcellis kiállításával megfogyatkozott a PSV, három perccel később Peter Crouch pedig gólra váltotta a létszámfölényt. A Pool rendkívül magabiztosan, 4-0-s összesítéssel jutott az elődöntőbe, ahol a Chelsea-vel csap össze.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó
Bayern München – AC Milan 0-2 (0-0)
G.: Seedorf (28.), Inzaghi (32.)
Továbbjutott: a Milan, 4-2-es összesítéssel
Liverpool – PSV Eindhoven 1-0 (0-0)
G.: Crouch (67.)
Tj.: a Liverpool, 4-0-lal

Kedden játszották:
Manchester United – AS Roma 7-1, tj.: a Manchester, 8-3-mal
Valencia – Chelsea 1-2, tj.: a Chelsea, 3-2-vel

Az elődöntő párosítása:
Chelsea – Liverpool
Manchester United – AC Milan

Az első mérkőzéseket április 24-én és 25-én, a visszavágókat május 1-én és 2-án játsszák. A döntő május 23-án, Athénban lesz.