LABDARÚGÁS: Mozgalmas hétfő a Chelsea-nél

Petr Cech meghosszabbította szerződését a Chelsea-vel, míg Claude Makelele a francia Paris Saint-Germain csapatához igazolt az angoloktól. Peter Kenyon, a klub igazgatója ezenkívül hétfőn elmondta: nem fogják rekordösszegért leigazolni Kakát, de továbbra is szeretnék megszerezni Robinhót a Real Madridtól.

A cseh kapus, aki négy éve igazolt a csapathoz és azóta az első számú hálóőr, 2013-ig hosszabbította meg szerződését a londoni csapattal.

“Szerintem mindenki egyetért Scolarival abban, hogy Petr a világ legjobb kapusa, ezért természetesen nagyon boldogok vagyunk, hogy hosszú távon tervez velünk” – mondta Kenyon.

A 35 éves Claude Makelele átigazolásáról hétvégén egyezett meg a PSG és a Chelsea, majd hétfőn bejelentették a francia érkezését. A hivatalos bemutatását hétfőn délután tartják.

A “kékek” igazgatója határozottan cáfolta, hogy rekordot jelentő összegért megvennék Kakát. “Nem tettünk ajánlatot. Világossá tették, hogy nem eladó, mi pedig világossá tesszük, hogy nem tettünk érte ajánlatot” – állította Kenyon.

Az igazgató elmondta, továbbra is kapcsolatban állnak a Real Madriddal a brazil szélső, Robinho ügyében. “Érdekel minket. A lehetőség nyitva áll, tárgyalunk a leigazolásáról a Madriddal.”