LABDARÚGÁS: MLSZ:Nem történt még hivatalos megkeresés Románia részéről az Eb-rendezés kapcsán

Semmilyen értesítést és hivatalos megkeresést nem kapott még a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Romániától, egy esetleges közös rendezésű Európa-bajnoksággal kapcsolatban – mondta Kisteleki István az mlsz.hu-nak a csütörtöki hírekre reagálva.

Az erdély.ma honlap szerint Emil Boc, Kolozsvár polgármestere bejelentette: kezdeményezni fogja, hogy a jövőben Románia és Magyarország közösen pályázzon egy labdarúgó Európa-bajnokság megrendezését.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke elmondta: a Boc által felvetett gondolat megtisztelő, de eddig semmiféle értesítés, hivatalos megkeresés nem érkezett ez ügyben. “Amennyiben sor kerül ilyesmire, akkor természetesen szívesen tárgyalunk erről a számunkra is újdonságot jelentő elképzelésről, de addig érdemben nincs mit mondani róla” – olvasható az mlsz.hu-n.

Magyarország eddig háromszor pályázott az Európa-bajnokságra, végül azonban mindegyiket elbukta. Először Ausztriával, majd egyedül, végül pedig Horvátországgal közösen kandidáltunk a kontinenstornára. A 2004-es pályázatot Portugália nyerte, mögöttük tartalék rendezőként Spanyolországot választották meg, harmadik pedig az osztrák-magyar kandidálás lett. Magyarország ezután megpályázta a 2008-as Eb-rendezést is, igaz másodízben már egyedül. Arra a pályázatra rekordot jelentő hét kandidálás érkezett: közülük a svájci-osztrák pályázat kapta a leg több szavazatot. A 2012-es Eb-re újra párosan, Horvátországgal közösen kandidált az ország. A végső a várakozásokkal ellentétben a szavazáson egyetlen voksot sem kapott a magyar-horvát beadvány, az UEFA Lengyelországnak és Ukrajnának adta a rendezési jogot.