LABDARÚGÁS: méltányosságot kér az UEFA-tól a Debrecen

A bajnok DVSC-TEVA hétfőn méltányossági kérelmet nyújt be az UEFA-hoz, hogy ha továbbjut a svéd Kalmar ellen, akkor a BL-selejtező harmadik fordulójában a saját, debreceni stadionjában léphessen pályára – közölte a klub hivatalos honlapja.

Az UEFA pénteken értesítette a magyar bajnok csapatot, hogy az Oláh Gábor utcai stadion hiányosságai miatt nem engedélyezi, hogy idén nemzetközi mérkőzéseket rendezzen pályáján. Ez azt jelentené, hogy a Loki kénytelen lenne Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban játszani a következő, Bajnokok Ligája selejtező mérkőzését.

“Megkaptuk a Kalmar elleni mérkőzés hivatalos ellenőri jelentését. Újra leírták azokat a hiányosságokat, amelyek évek óta jellemzik a stadiont” – nyilatkozta a dvsc.hu-nak Szilágyi Sándor. A cégvezető közölte: már egyeztetett az Európai Labdarúgó Szövetség illetékeseivel, és hétfőn egy úgynevezett méltányossági kérelmet adnak be. Korábban is volt már erre példa, a Hajduk Split és a Bruges elleni mérkőzést is megrendezhettük, mert az UEFA figyelembe vette a kérésünket. Bízom benne, ezúttal is így lesz, és itthon tudjuk játszani a találkozót – mondta Szilágyi Sándor.

A létesítménnyel már korábban is voltak gondok, nem feleltek meg az elvárásoknak egyebek között a lelátók, a sajtópáholy, és a betonozás is évről-évre feltöredezett. A szükséges javításokat ugyan elvégezték, de komolyabb nemzetközi mérkőzés esetén a csapatnak költöznie kellett. Most is, ha a Loki továbbjut a Kalmaron, akkor a lengyel Wislával vagy az észt Levadiával Budapesten, a Puskás Ferenc stadionban kell játszania. Mint ismert, 2005-ben is itt fogadták a Manchester United együttesét.

A stadionépítés ügye évek óta húzódik Debrecenben, annak ellenére, hogy a csapat tíz éve szinte folyamatosan szerepel az európai kupákban, 2003-ban, 2004-ben, 2007-ben és idén is bajnokságot nyert.Sporthírek