LABDARÚGÁS: Materazzi – "A Milan szurkolói a harmadik világból jöttek"

Az Internazionale védője, Marco Materazzi szerdán élesen bírálta az AC Milan szurkolóit, akik az édesanyját szidták a két csapat hétvégi bajnoki meccsén, valamint nyilvánosan is köszönetet mondott edzőjének, Jose Mourinhónak, aki az eset után a védelmére kelt.

A hét elején a portugál tréner már bírálta a piros-feketék fanatikusait, akik az összecsapás alatt Materazzi édesanyjáról énekeltek, aki már évekkel ezelőtt meghalt. A 35 éves klasszis most megköszönte mesterének a támogatást, ugyanakkor ő sem mehetett el szó nélkül a Milan-ultrák viselkedése mellett.

“Már egy ideje feszegetik ezt a témát” – mondta Materazzi. “Az ilyen megnyilvánulások a harmadik világ országaira emlékeztet engem. Évek óta nem bántottak meg így” – fogalmazott a hátvéd. “Négyszemközt már megköszöntem Mourinhónak, hogy kiállt mellettem, de most nyilvánosan is megteszem” – jelentette ki a válogatott játékos.

Az 1-0-s Milan győzelemmel zárult derbin Materazzit lecserélése után, a kispadról állította ki a játékvezető, de szerinte ez szigorú ítélet volt. “Nem emlékszem, hogy valami kirívó dolgot mondtam volna a bírónak, de ezek a szabályok” – emlékezett vissza Materazzi.

A kőkemény védő szerda este pályára léphet, hiszen az Inter a Bajnokok Ligájában a Werder Bremen ellen lép pályára.