LABDARÚGÁS: Manchesteri vetélkedés Anelkáért

Nicolas Anelka, a Bolton francia Európa-bajnok csatára két manchesteri klub, a City és a United kereszttüzében van a brit Daily Mirror napilap szerdai értesülései szerint. Miután Dimitrij Berbatov és Jermaine Defoe megszerzésének az ügye is zátonyra futott, Nicolas Anelka a Manchester United következő kiszemeltje, a hírek szerint közel 18 millió eurót szánna a klub a francia sztár megvételére.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője azután mozgósította ügynökeit, hogy csatárhiány lépett fel az együttesnél a napokban. Wayne Rooney és Louis Saha is sérüléssel küszködik, Ole Gunnar Solskjaer pedig kedden bejelentette visszavonulását. Tetézi a bajt, hogy az argentin csatárzseni, Carlos Tevez szolgálataira sem számíthat az angol bajnoki címvédő szeptember 12-én. A West Hamtől igazolt játékos az argentin válogatott felkészülési mérkőzésén vesz majd részt Ausztrália ellen.

Az angol sajtó szerint azonban a vörösördögök városi riválisa, a Manchester City is Anelkával szeretné pótolni a tehetséges bolgár támadót, a szezon elején lesérült Valerij Bozsinovot. Sven-Göran Eriksson együttese nem véletlenül bocsátotta áruba három támadójátékosát, Corradit, Samarast és Vassellt a napokban.