LABDARÚGÁS: Maldini – "Nem játszhatunk mindig jól"

Az AC Milan csapatkapitánya, Paolo Maldini megvédte játékostársait, amikor kijelentette: még egy olyan együttes, mint a Milan sem játszhat mindig jól.

A piros-feketék zsinórban öt tétmérkőzést nyertek meg, ám a vasárnapi, Cagliari elleni bajnoki meccsen csak egy gólnélküli döntetlenre volt képes a gárda. A Milan csak szenvedett a kiesőjelölt otthonában, ám Maldini szerint ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

“Nem játszhatunk mindig jól” – mondta a veterán hátvéd, aki a szezon végén tervezi a visszavonulást. “Mi egy nagyon szervezett csapat vagyunk, amelyik szereti az állandóságot. Azt hiszem, egy olyan győzelmi sorozat után, mint amit produkáltunk, egyszer becsúszhat egy kisebb baki” – vélekedett a klasszis.

A milánói alakulat katasztrófálisan kezdte az idényt: az első két bajnoki találkozóját elveszítette, ám utána 10 pontot szedett össze négy összecsapáson. A vasárnapi mérkőzésen viszont ismét a szezon eleji Milant láthatta a nagyközönség, amely nem tudott helyzeteket kialakítani.

“Az a legnagyobb baj, hogy nincsen középcsatárunk” – fogalmazott Maldini. “Marco Boriello hiánya miatt nem a megszokott felállásban játszottunk, ezért nem volt olyan hatékony a támadójátékunk” – tette hozzá a 40 éves veterán.Sporthírek