LABDARÚGÁS: London polgármestere levelet írt a város öt elő osztályú csapatának

Levelet írt a város öt első osztályú labdarúgócsapatának London polgármestere. Boris Johnson arra szólította fel a klubokat, hogy minden dolgozónak fizessenek a fővárosi megélhetéshez szükséges minimálbért.

Johnson az Arsenal, a Chelsea, a Fulham, a Tottenham Hotspur és a West Ham vezetőinek írt levelet, amelyben azt kérte a vezetőktől, hogy minden dolgozó legalább 7.45 fontot kapjon óránként. Az említett öt klubnál a legjobban fizetett játékosok több millió fontot visznek haza évente.

“Aggódom a kluboknál dolgozók alacsony bére miatt” – olvasható a Johnson által írt levélben, amelyet a The Guardian című brit napilap tett közzé. “Azt várom önöktől, hogy az alulfizetett munkások kapják meg a londoni megélhetéshez szükséges minimumot” – folytatódik a levél.

A brit nemzeti minimálbér 5.52 font óránként, de a fővárosban drágább a megélhetés, így ott ugyanez az összeg 7.45 font.

Az Arsenal szóvivője szerint az ő dolgozói megkapják a londoni minimumot, de ez nem vonatkozik a nem teljes állásban dolgozókra.