LABDARÚGÁS: Lisztes a REAC-é

Lisztes Krisztián a REAC-ban folytatja pályafutását – mondta el a Független Hírügynökségnek Kutasi Róbert, a klub sportigazgatója. A volt ferencvárosi labdarúgó egyéves szerződést írt alá és saját kérésére nincs alapfizetése, csak eredményességi prémiumot kap. Kutasi szerint Lisztesnek van esélye külföldi szerződésre, és ha visszautasíthatatlan ajánlatot kap más bajnokságból, akkor nem gördítenek akadályt a távozása elé.

Lisztes a Ferencvárosban kezdte a pályafutását, ahol magyar bajnok, kupagyőztes lett és tagja volt a Bajnokok Ligája főtáblájára feljutó csapatnak is. Ezután a Bundesligába szerződött: előbb a Stuttgart, majd a Werder Bremen együttesét erősítette. Németországban is bajnoki címet és kupagyőzelmet ért el. 2004-ben súlyos sérülést szenvedett, ami után egy év kihagyás várt rá. Azóta megfordult a Mönchengladbachban és játszott újra a Ferencvárosban is, de egyik csapatban sem tudott stabil kezdővé válni.

1994-ben, 18 évesen mutatkozott be a magyar válogatottban, ahol sérüléséig 49-szer lépett pályára és 9 gólt szerzett.Sporthírek