LABDARÚGÁS: Letartóztatták a volt lengyel szövetségi kapitányt

Korrupció vádjával szerdán letartóztatták Janusz Wojcik, korábbi lengyel szövetségi kapitányt – jelentette be a lengyel futballbotrány vezető ügyésze, Edward Zalewski. Wojcik 1997 és 1999 között volt a lengyel válogatott első embere, a vád szerint azonban nem ekkor, hanem 2004-ben, egy első osztályú csapat vezetőedzőjeként követett el bűncselekményt.

Szintén szerdán tartóztatták le Krzysztof Perek-et, a Lengyel Labdarúgó Szövetség (PZPN) korábbi munkatársát. A letartóztatások mellett Zalewski irodája meggyanúsította a szövetség jelenlegi főtitkárát, Zdzislaw Krecinat-is, aki indul a PZPN elnöki székéért az október végén esedékes választáson. A gyanú szerint Krecina 2006-ban 88 ezer eurót utalt át indoklás nélkül egy klub bankszámlájára.

A lengyel korrupciós botrány három évvel ezelőtt robbant, a nyomozása során eddig 158 személyt – klubvezetőket, bírókat, edzőket, játékosokat, valamint a szövetség néhány tagját – vettek őrizetbe és több tucat csapat ellen folyik vizsgálat az eredmények manipulálásának vádjával.