LABDARÚGÁS: Lampard még vár a Chelsea-re

Frank Lampard az angol válogatott középpályás jövője továbbra is bizonytalan, miután felmerült, hogy még mindig vár klubja, a Chelsea szerződés ajánlatára. A játékos 2004-ben kötött egy öt évre szóló szerződést, de egy EU-s törvény engedélyezi , hogy saját magát is kivásárolja a kontraktusból.

Ezt elég 15 nappal a bajnokság vége előtt bejelentenie, így Lampardnak van még két hónapja, hogy meghozza a döntést. Ha úgy dönt, hogy nem folytatja tovább a londoniaknál, a Barcelona és az AC Milan tárt karokkal várja.

“Nincs új fejlemény. A Chelsea-n múlik, hogy mikor jönnek egy szerződés tervezettel, erre várok. A szezonnak pont egy olyan szakaszában vagyunk, amikor minden mérkőzés rendkívül fontos, ezért gondolom, hogy a vezetőség is inkább a futballal van elfoglalva” – nyilatkozta Lampard a The Guardian című újságnak csütörtökön.

A törvény szerint az a játékos, aki legalább három éve szolgál egy klubot, és még nincs 28 éves, kivásárolhatja magát a szerződéséből. Lampard esetében ez az ár körülbelül 10 millió angol font, amit bármelyik nagy klub hajlandó lenne kifizetni a klasszisért.