LABDARÚGÁS: Kilenc ember sérült meg a huligánok összecsapásában – RTL Híradó

Összesen kilenc ember sérült meg a szombati Kispest Honvéd – Sturm Graz Intertoto találkozó előtt és közben történt rendbontásban Budapesten – tudta meg az RTL Híradó. Egy magyar rendőr, hat osztrák és két magyar szurkoló sérült meg, mindannyiukat kórházba vitték, de már kiengedték őket.

A szombati Intertoto kupa mérkőzés előtt a Vörösmarty téren csaptak össze a magyar és az osztrák szurkolók, a rendőrség azonban gyorsan közbelépett, így nem történt nagyobb verekedés. Innen két osztrákot állítottak elő. A Bozsik stadionnál egy vendégszurkoló pirotechnikai eszközzel lőtt a biztonságiak felé, ugyancsak a meccs előtt, őt is előállították, senki sem sérült meg.

A rendbontást a mérkőzésnek helyt adó Bozsik stadion sem úszta meg: a megvadult drukkerek több mint 200 műanyagszéket tettek tönkre a lelátókon, a kár több millió forint.

A rendőrség három osztrák szurkolót vett tehát őrizetbe, ám őket még éjszaka elengedték. Most azokat a magyar drukkereket keresik, akik rátámadtak az osztrákokra. Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese ennek kapcsán az RTL Híradónak elmondta: különböző fényképek és filmfelvételek vannak a birtokukban a rendbontásról, ezeket még elemzik.

A mérkőzést egyébként a Sturm Graz nyerte meg 2-1-re, és ezzel bejutott az UEFA-Kupa selejtezőjének második fordulójába.