LABDARÚGÁS: Kezdődik az angol bajnokság

Szombaton megkezdődik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2007-2008-as szezonja. A nyitómérkőzésre – közép-európai idő szerint – háromnegyed kettőkor kerül sor, amikor a Sunderland fogadja a Tottenham csapatát.

A címvédő Manchester United tovább erősítette keretét: leigazolta az angol Owen Hargreavest, a portugál Nanit és az argentín Tevezt. Az előző szezon ezüstérmes csapata, a Chelsea költötte a legkevesebbet a “nagyok” közül. Ennek ellenére erősödött a gárda, ugyanis a Lyontól érkezett Florent Malouda, a Boltontól Tel Ben Haim, a Bayern Münchentől Claudio Pizarro valamint visszatért kölcsönből a brazil Alex is. Emellett jelenleg is folynak a tárgyalások Daniel Alves megvételéről, aki jelenleg a Sevilla játékosa.

A tavalyi harmadik, és Bajnokok Ligája-döntős, Liverpool viszont nagybevásárlást tartott. A spanyol Fernando Torrest 36 millió euróért csábították Angliába, és rajta kívül még leigazolták a holland Babelt, az izraeli Benayount, és az ukrán Voronyint. Szakértők szerint ez a három csapat a legesélyesebb a bajnoki cím megnyerésére.

A három újonc csapat a Sunderland, Birmingham és Derby County. Előbbi kettő egyenes ágon, míg utóbbi a rájátszásban harcolta ki az indulás jogát.

Az első forduló párosítása:
szombat
Sunderland – Tottenham
Bolton – Newcastle
Derby County – Portsmouth
Everton – Wigan
Middlesbrough – Blackburn
West Ham United – Manchester City
Aston Villa – Liverpool

vasárnap
Arsenal – Fulham
Chelsea – Birmingham
Manchester United – Reading