LABDARÚGÁS: Kevés a kapu, emiatt késték le a magyar-albán meccset a szurkolók

A Puskás Ferenc stadionba mindössze öt kapun tudnak bejutni a szurkolók, ezért fordulhatott elő, hogy a szombati Magyarország – Albánia világbajnoki selejtező alkalmával több ezer drukker csak negyedórás késéssel foglalhatta el a helyét a lelátókon – mondta a Független Hírügynökségnek Dinnyés Márton a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) munkatársa.

A szakember szerint ez nem feltétlenül a beléptető rendszer hibája, mert az MLSZ mindig arra kéri a szurkolni vágyókat, hogy legalább egy-másfél órával a meccs kezdete előtt érjenek ki a stadionba, hogy elkerüljék az ilyen fennakadásokat. Ennek ellenére, a legtöbben még most is 15-20 perccel a kezdősípszó előtt érkeznek meg a találkozók helyszínére – tette hozzá Dinnyés Márton.

A magyar – albán összecsapásra – amelyet a hazaiak 2-0-ra megnyertek – az alacsony jegyáraknak köszönhetően sok drukker volt kíváncsi. Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy a svédek vagy a portugálok elleni mérkőzéseken is hasonlóak lesznek a jegyárak Dinnyés Márton azt válaszolta, hogy még nagyon korai lenne erről beszélni.

A jegyárak attól is függnek, hogy az MLSZ mennyiért tudja kibérelni az adott stadiont, illetve, hogy a rendőrség kiemelten veszélyesnek értékeli-e az adott összecsapást. Amennyiben a hatóságok úgy látják, hogy az adott találkozó veszélyes, akkor a biztosítás is többe kerül, ami a jegyárakban is megmutatkozik.Sporthírek