LABDARÚGÁS: Keddig lehet ajánlatot tenni a Newcastle-re

Határidőt szabott Mike Ashley, a Newcastle United tulajdonosa a klub iránt érdeklődő befektetőknek. A hét jelentkezőnek ugyanis keddig van lehetősége jelezni vételi szándékát, illetve ajánlatot tenni a gondban lévő egyesületre – értesült a brit BBC televízió.

A hírek szerint amerikai, távol-, illetve közel-keleti befektetők vennék meg a csapatot. Ashley a részvényekért 250-300 millió font körüli összeget akar, a befektetőknek pedig keddig mindenképp jelezniük kell, hogy mennyire gondolják komolyan ajánlatukat. Ennek érdekében egy négy oldalas bizalmi-záradékot is alá kell írniuk. Amennyiben lesz komoly érdeklődő, akkor november közepére akár már gazdát is cserélhet a Newcastle. A korábban beharangozott nigériai és dél-afrikai érdeklődők egyébként már korábban visszaléptek az üzlettől.

Ashley egyébként azért kényszerül eladni a klubot, mert Kevin Keegan lemondása miatt nagyon megromlott a viszonya a csapat szurkolóival. A Newcastle-ben hősként tisztelt Keegan szeptember elején mondott le, miután nem tudott együttműködni Ashley-vel és a szakmai stábbal, ráadásul a tulajdonos nem biztosított megfelelő forrásokat az együttes megerősítéséhez. A drukkerek azóta többször is tüntettek Ashley ellen, aki így végül a távozást választotta.