LABDARÚGÁS: Jótékonysági mérkőzéseket játszanak brazil sztárok Mianmarban

Jótékonysági labdarúgó mérkőzéseken vesznek részt brazil világbajnok játékosok Mianmarban, hogy a tavaszi ciklon károsultjain segítsenek a bevételekkel – jelentette szerdán a mianmari állami hírügynökség.

A veterán brazil válogatott helyi együttesek ellen lép majd pályára október 26-án és 28-án a legnagyobb mianmari városban, Rangunban. A 17 brazil játékos, köztük az 1994-es világbajnok Paulo Sergio és az 1998-as vb-n részt vevő Cesar Sampaio a mérkőzések között ellátogat az Irrawaddy-folyó deltájához is, amelyet a leginkább sújtott a Nargis ciklon. A mérkőzésre 3000 és 5000 kyat (500-800 forint) között árulják a belépőket. A bevételt teljes egészében a ciklon károsultjainak adják majd át.

A Nargis ciklon május elején csapott le a délkelet-ázsiai országra. Több mint 138 ezer ember halt meg, vagy tűnt el a vihar pusztítása miatt. Az ENSZ becslései szerint 2,4 millióan szorulnak segélyekre, de csak 45 százalékuk jut hozzá. Az országot irányító katonai junta sokáig semmilyen külföldi segítséget nem engedett be az országba. Fél évvel a tragédia után még mindig több százezer ember él otthon nélkül.