LABDARÚGÁS: Új, 30 ezres stadiont tervez az MLSZ

Egy új, 30 ezer férőhelyes stadion megépítésének tervezi a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) – jelent meg a az mlsz.hu honlapon. A Magyar Nemzeti Labdarúgó Aréna Budapesten, a X. kerületi Fehér úton épülne fel több mint 11 milliárd forintból és megfelelne a nemzetközi előírásoknak, így alkalmas lenne válogatott mérkőzések és nemzetközi kupamérkőzések helyszínének is.

A Puskás Ferenc-stadion helyén azért nem épülhet fel a sportlétesítmény, mert egy bérleti szerződés nem teszi lehetővé, hogy az MLSZ koncepciója megvalósulhasson, ezért új megoldást keresett a szövetség vezetése és így született meg a Magyar Nemzeti Labdarúgó Aréna (MNLA) terve.

A létesítmény várhatóan a X. kerületi Fehér úton épül fel, befogadóképessége 31.200 fő lenne, amely további 12.500 fővel bővíthető. A beruházás költségkerete 45 millió euró, azaz több mint 11 milliárd forint. Az elképzelés szerint precíz, szakszerű, gondos üzemeltetés mellett a befektetés 20 év alatt megtérül.

A felépítendő sportlétesítmény kiválóan alkalmas válogatott labdarúgó mérkőzések megrendezésére, budapesti klubcsapatok hazai pályájaként, kupadöntők és hivatalos nemzetközi kupamérkőzések helyszíneként. A stadionfejlesztés jelen pillanatban előkészítési szakaszban van, s még jó néhány feltételnek teljesülnie kell ahhoz, hogy az építkezés megkezdődjön.