LABDARÚGÁS: Ismét áll a bál Olaszországban

Hatalmas botrányt kavart az elsőosztályú olasz futball-bajnokságban szereplő Palermo elnöke, amikor dörzsölt kis cigánynak nevezte a Fiorentina román csatárát, Adrian Mutut.

Maurizio Zamparini azután fogalmazott indulatosan, hogy a két együttes 1-1-re végződő vasárnapi bajnokiján, közvetlen Adrian Mutu gólja előtt a palermóaik egyik játékosa megsérült. A román ahelyett, hogy kirúgta volna labdát, kapura tört, és megszerezte a vezetést csapatának. A román szövetség már fel is jelentette Zamparinit az olasz társszövetségnél (FIGC).

A román csatár azóta sem reagált, azt viszont elmondta, hogy nem vette észre a szicíliai játékos sérülését, ezért folytatta a játékot.

A Palermo trénere, Francesco Guidolin szintén nehezen viselte Mutu gólját. A szakember szidalmazta az ellenfél kispadján ülőket, a Fiorentina játékosait és a szakmai stábot egyaránt. Ezután a mérkőzés vezetője a lelátóra küldte, az FIGC pedig három mérkőzésre eltiltotta, valamint 15 ezet eurós pénzbírságot szabott ki rá.Sporthírek