LABDARÚGÁS: Huub Stevens megvédte van der Vaart-ot

A német Hamburger SV labdarúgócsapatának trénere, Huub Stevens megvédte a csapat kapitányát, Rafael van der Vaart-ot a sajtó találgatásaitól. A holland szakember a csapat pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy honfitársa sérülés miatt hagyta ki a Honvéd elleni UEFA-kupa selejtező budapesti mérkőzését csütörtökön.

A tréner úgy fogalmazott, hogy a csapatkapitány soha nem hagyta cserben a HSV-t, és biztos benne, hogy a jövőben sem csapja be őket. Az edző ezzel azokra a híresztelésekre utalt, amelyek szerint van der Vaart-ot megkörnyékezte a Valencia, és a holland is szívesen szerepelne a spanyol csapatban. A Rafael van der Vaart távozásáról szóló képbe az is beleillik, hogy a középpályás sérülés miatt kihagyja a nemzetközi kupameccset, mivel egy játékos ugyanabban a szezonban nem léphet pályára két csapatban az Európai Szövetség által szervezett tornán.

Van der Vaart pénteken önállóan erősített, amíg a csapat a pályán gyakorolt. Stevens azt is elárulta, hogy ha a vasárnapi meccsig rendbe jön a középpályás háta, akkor száz százalék, hogy kezdőként lép majd pályára. “Amennyiben a szurkolók kifütyülik Rafaelt, akkor azt az egész csapat magára veszi majd” – tette hozzá Stevens kapitánya védelmében.

Dietmar Beiersdorfer, a csapat menedzsere kijelentette, hogy két héttel az átigazolási időszak vége előtt még nem érkezett hivatalos ajánlat van der Vaart-ért, majd hozzátette, jelenleg nem is engedhetik meg magunknak a játékos elengedését. Beiersdorfer azt is megerősítette, hogy a Hamburg levelet írt a Valenciának, amelyben felszólítják a spanyol klubot, hogy szakítsanak meg minden kapcsolatot van der Vaart-al. A menedzser közölte, levelüket a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA) is eljuttatták.

Az UEFA-kupa 2. selejtezőkörének visszavágóját, a Hamburg-Honvéd mérkőzést augusztus 30-án játsszák. Az első mérkőzésen 0-0-s döntetlen született, amely a magyar csapatnak kedvez: egy esetleges hamburgi döntetlennel ugyanis már a Honvéd jutna tovább.