LABDARÚGÁS: Gerrard önkritikát gyakorol és kiáll a kapitány mellett

Steven Gerrard, az Európa-bajnoki selejtezősorozatban gyengélkedő angol labdarúgó-válogatott kulcsfigurája keddi nyilatkozatában kiállt a sokat kritizált szövetségi kapitány, Steve McClaren mellett. A liverpooli középpályás szerint az eredménytelenséget nem lehet a tréner nyakába varrni, hiszen a felelősség közös.

“A sikertelenséget a szakvezetőn a legkönnyebb számon kérni, holott a pályára kifutó játékosoké a legnagyobb felelősség” – nyilatkozta kedden Gerrard. A Liverpool középpályása úgy véli: értelmetlen, felesleges dolog McClaren fejét követelni, hiszen nem a kapitány, hanem a futballisták hibája, ha nem felelnek meg az elvárásoknak, és nem tudják megvalósítani az előzetesen kidolgozott taktikát.

Steve McClaren irányításával az angol nemzeti csapat a felkészülési találkozókat is figyelembe véve immáron öt mérkőzés óta nyeretlen.

A háromoroszlánosok a szombati Eb-selejtezőn a három pont begyűjtése helyett gólnélküli döntetlent játszottak a jóval esélytelenebbnek tartott Izrael otthonában. Gerrardék szerdán Andorrába látogatnak.

Az angolok Horvátország és Oroszország mögött két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel, nyolc ponttal a harmadik helyen állnak a D jelű Európa-bajnoki selejtezőcsoportban.