LABDARÚGÁS: Garami: "Megérdemelten nyert a Fener"

Megérdemelten nyert a Fenerbahce, de fontos tapasztalatokkal szolgált a fiatal játékosoknak a mérkőzés – mondta Garami József, az MTK szakmai igazgatója szerdán késő este, a Fenerbahce-MTK Bajnokok Ligája selejtező mérkőzés után. A találkozót 2-0-ra megnyerő török csapat edzője elmondta: még nincs meg a továbbjutás, de nagyon fontos, hogy nem kaptak gólt.

“Először játszott ez a fiatal csapat nemzetközi kupameccset ilyen rangos csapat ellen, a meccs legelején látszott a megilletődöttség” – kezdte Garami. “Néhány perc elteltével azonban a fiúk megszabadultak a gátlásoktól, és ki tudtunk alakítani néhány akciót, de támadásainkban sajnos nem volt elég átütőerő. A Fener számos klasszis játékossal rendelkezik, és több alkalommal bizonyították is tudásukat a meccsen, több gólhelyzetet is teremtettek, ezeket azonban nem értékesítették. Sajnos két peches, megpattanó lövés miatt mégis vereséget szenvedtünk, ám hozzá kell tennem, hogy a Fener megérdemelten nyert. Ez a mérkőzés számos olyan tapasztalattal szolgált, amit a későbbiekben a játékosok hasznosítani tudnak.”

“Azt gondolom, hogy ma a játék minden elemében az MTK fölé nőttünk” – értékelt Luis Aragonés, a törökök spanyol mestere. “Két nagyon fontos gólt szereztünk, de az eredmény lehetne kedvezőbb is. Annak viszont örülök, hogy nem kaptunk gólt. Ennél az állásnál nem mondhatjuk, hogy megvan a továbbjutás, de erős csapatunk van és remélhetőleg sikerrel járunk a visszavágón.”

A visszavágót jövő hét szerdán a Szusza Ferenc Stadionban játsszák.